Dominik Cumhuriyeti Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Dominik Cumhuriyeti Vatandaşlığı

DOMİNİK CUMHURİYETİ OTURMA İZNİ

Dominik vatandaşı nasıl olunur ?
Dominik Cumhuriyeti vatandaşlık yasası halkını yansıtıyor: sıcak ve açık. İş ya da eğlence olsun, neredeyse herkes hoşnuttur ve çoğu kik yurttaşlık ya da ikamet izni alabilir.
Vatandaşlık ve ikamet
Yabancı bir vatandaş olarak, "ikamet eden" veya "ikamet etmeyen" konumundasınız. İkamet etmeyenler, iş veya eğlence gibi belirli bir amaca yönelik olarak sınırlı bir süre ülkede kalmayı planlayan kişilerdir. Bir mukim, ülkede uzun süre kalan ve ülkede yasal olarak kimliği belirleme kartına (Cédula de Identidad Personal) yetki veren yabancı ülke yasal statüsünü sağlayan yasal ikamet statüsüne sahip olan yabancı uyruklu bir kişidir. Yabancı uyruklular Yabancılar Sicili'ne (Registro de Extranjeros) uygun şekilde kayıt yaptırmalıdır.
On sekiz ya da daha büyük birisi vatandaşlığa başvurabilir. En yaygın üç yol, doğum, evlilik veya ikamettir. Dominik Anayasasının 20. maddesi ikili uyrukluklara izin verir (ve bir Dominik Dominik uyrukluğunu kaybetme riski olmadan yabancı bir vatandaşlık kazanabilir).
Dominik Anayasası'nın 25. Maddesi uyarınca, yabancı uyruklular Dominik uyrukluyla aynı haklara (ve sorumluluklara) sahiptir. Bir istisna vardır - yabancı bir milletvekili, seçimlerde oy kullanmak dışında siyasi faaliyetlere katılmayabilir. Ülkede bulunmakla yasal sorunlarla karşı karşıya kalırsanız, diplomatik koruma talep edebilirsiniz. Bu ancak mümkün olan her çözümü denediyseniz mümkündür.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Dominik Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Dominik Cumhuriyeti Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Dominik Cumhuriyeti vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

İlk adım: geçici ikamet
Geçici ikamet başvurusu Dominik Göç Dairesine sunulur. Verildiğinde, bir yıl geçerlidir. Size yasal olarak Dominik Cumhuriyeti'nde yaşamak ve çalışmak için yetki verecek ve ülkeye girmek için bir turist kartı satın almanız gerekmeyecek. Bir yıl sonra, geçici başvurunuzu bir yıl daha yenileyeceksiniz, bu da ilk başvurudan daha kolay düzenlenebilecektir.
Geçici olarak ikamet ederken, beş yıl sonra statünüzü kalıcı olarak değiştirebilirsiniz. Normal şartlar altında üç ayda vizenizi alırsınız, ancak geçici olarak ikamet etmeniz altı aya kadar sürebilir, bu yüzden vaktinizi zamanında ayarladığınızdan emin olun.
Öncelikle, konsolosluğa ya da Dış İlişkiler Bakanı'na bir başvuru mektubu göndermeniz gerekecek. Bunların arasında adınızı, uyruğunuzu, ikamet ettiğiniz yeri ve ülkede yapacağınız etkinliği içermeniz gerekir. Bir şirket tarafından doldurulursa, sorumlu yönetici formu imzalamalıdır. Bunun yanında, ülkeyle olan bağlantınızı açıklayınız. Menşei olarak bir Dominikalı olabilirsiniz, bir Dominikli'yle evlisiniz, bir iş sözleşmeniz var ya da nihayetinde ekonomik borç ödeme belgesine sahip olabilirsiniz. Bunun yanında, ihtiyacınız olan şey:
⦁Vize Başvuru Formu
⦁form 509
⦁En az iki fotokopi ile geçerli bir pasaport
⦁fotokopiyle doğum belgesi
⦁Tıbbi Sertifika, bu belgenin noter tasdikli olması, İspanyolca'ya tercüme edilmesi ve asıl ve tercümenin apostillendirilmesi gerekir.
⦁Polis belgesi (iyi davranış belgesi olarak da bilinir) ve resmi bir sabıka kaydı da vardır. Bu belgenin noter tasdikli olması, İspanyolca'ya çevrilmesi ve orijinal belgenin ve tercüme belgesinin apostillendirilmiş olması gerekir. Başvuran daha önce Dominik Cumhuriyeti'nde ikamet etmişse, bu belge Başsavcılık tarafından verilmelidir.
⦁Kişinin ülkeye en son girişinin kanıtı ve Turist Kartı kopyası ile Göç Bölümü Sertifikası.
⦁iş sözleşmesi / sertifika
⦁başvuru eşi de içeriyorsa, bir evlilik sertifikası eklenmelidir. Bu belgenin noter tasdikli olması, İspanyolca'ya çevrilmesi ve orijinal belgenin ve tercüme belgesinin apostillendirilmiş olması gerekir.
⦁reşit olmayanların durumunda velilerin veya velinin izni. Eğer çocuğun her iki ebeveyn tarafından da ülkeye eşlik ettirilmemesi gerekiyorsa, Dominik Cumhuriyeti'nde olmayan ebeveynin diğer ebeveyni çocuğa kalıcı olarak Dominik Cumhuriyeti'ne taşımasına izin vermesi gerekir. Bu belgenin noter tasdikli olması, İspanyolca'ya çevrilmesi ve orijinal belgenin ve tercüme belgesinin apostillendirilmiş olması gerekir.
⦁başvuru çocukları içeriyorsa, çocukların doğum belgesi de dahil edilmelidir. Bu belge İspanyolca'ya tercüme edilmeli ve hem özgün hem de çeviri apostilli olmalıdır.
⦁üç resim, boyut 2 x 2 inç, beyaz bir arka planda
⦁adı, vatandaşlığı, ikamet yeri ve mesleğini içeren ülkenin Konsolosluk Bölümüne başvuru mektubu ve ülkede kurulmayı isteme nedenleri hakkında bilgi (Dominik kökenli, Dominikli bir çocuk, Dominikli bir eş, emekli olarak, veya yatırımcı).
Tüm belgelerin pasaport haricinde orijinal ve dört kopya halinde sunulması gerekir ve maliyet 125 US $ olacaktır
Vizenizi aldıktan sonra, Göçmenlik Departmanına gitmeniz gerekecek. Orada şunları yapmanız gerekecek:
⦁Başvuru sahibi tarafından yazılmış veya okunaklı olarak imzalanmış Geçici İkamet Formu, diğer belgelerle birlikte ilgili İç Gelirler Servisi damgasıyla Dışişleri Bakanlığı'na gönderilecektir.
⦁En az iki fotokopi ile geçerli bir pasaport.
⦁İkamet Vizesi Kanıtı (Dışişleri Bakanlığı tarafından verilir).
⦁Göçmenlik Departmanının yetkili olduğu Dominik Cumhuriyeti'nde tıbbi muayene yapılmalıdır.
⦁Toplam dört (4) yeni fotoğraf (2 x 2 inç). İki tane önden bakacak ve iki tanesi yana bakacak, beyaz bir arka planla.
⦁Göçmenlik Departmanının yetkilendirdiği, gerekirse tıbbi giderleri ve geri dönüşü kapsayan bir sigorta poliçesi.
İki tanık tarafından destekleyici belgelerle imzalanmış, Dominik'teki bir mukim veya yasal daimi ikametgah tarafından hazırlanmış ve imzalanmış, mektubun, garantör ile başvuru sahibi arasındaki ilişkinin türünü belirtmesi gerekir. Garantör, başvuranın maruz kaldığı masraf ve giderleri ödemeyi taahhüt eder ve başvuranın Dominik kurallarını ve düzenlemelerini ihlal ettiği yönünde tahliye edildiğinde borçlarını çözmekle mali açıdan yükümlüdür. Mektubun, Dominik Cumhuriyeti'ndeki bir noterden önce hazırlanması ve Genel Savcılığın tarafından yasallaştırılması gerekir.
⦁Parmak izleriniz alınacaktır.
Tüm belgeler, Narkotik, İnterpol, Ulusal Polis ve Soruşturma Dairesi Ulusal Müdürlüğü için gerekli olan dört kopyayı gerektirir.
İkinci adım: daimi ikamet
Yabancılar, kalıcı ikamet iznini almadan önce 5 yıldır geçici ikamet izniyle Dominik Cumhuriyeti'nde yaşamak zorundadırlar (bu eşler için en az 2 yıl boyunca ihtiyaç yaşamış olmak ). Bu, 7 yıllık yasal ikamet ettikten sonra vatandaşlık başvurusunda bulunabileceği anlamına gelir.
60 gün içinde Dominik Cumhuriyeti'ne girmeniz gerekiyor. Maliyet US $ 90, -.
Dominik Cumhuriyeti'ne varışınızdan sonraki 30 gün içinde, başvuru formlarını imzalamak, parmak izinizi kaydetmek ve gerekli tıbbi testleri yapmak için pasaportunuz ile Göçmenlik Departmanı'nı ziyaret etmeniz gerekmektedir.
Göçmenlik Dairesi tarafından talep edilen belgeler ('geçici ikamet' şartlarında belirtilmiştir):
⦁daimi ikamet başvuru formu
⦁Tıbbi Muayene Sonuçları
⦁Dominik Polis Tarafından Verilen İyi Davranış Sertifikası
⦁İki şahit tarafından iyi niyet beyan etmek
⦁Geçici İkamet Kartı
⦁toplam dört fotoğraf (4 x 2 inç). İki tane önden bakacak ve iki tanesi yana bakacak, beyaz bir arka plan olacak
Vatandaşlık başvurusu İçişleri Bakanlığına yapılır ve işlem aşağıdaki şekilde devam eder:
⦁Görüşme
Tüm uygun belgeleri doldurduktan iki hafta sonra, İspanyolca konuşan bir röportaj için İçişleri Bürosunda görünmesi için çağrılmanız gerekir. Sorular (ve cevaplar) görüşmeden önce incelenebilir.
⦁Randevu
Mülakattan beş ay sonra, vatandaşlık yeminini almak için çağrılırsınız.
⦁Doğum belgesi ve kimlik belgesi.
Yemin ettikten yaklaşık iki ay sonra, yabancı uyruklu bir kişiye Dominik'ten bir doğum belgesi verilecek ve bir Dominik kimlik belgesi (Cédula de Identidad Personal) edinmesi için izin verilecek. Kimlik kartı, düzenleyen devlet dairesinden edinmek için bizzat görünmelidir.
Artık bir Dominik pasaportuna (ayrı ama nispeten basit bir süreç) başvurma hakkına sahipsiniz.
Faydaları
Dominika vatandaşı olarak aşağıdakileri içeren bir dizi kişisel avantajdan yararlanabilirsiniz:
⦁Yatırım programlarıyla en eski ve en güvenilir vatandaşlıktan biriyle hayat için bu huzurlu ve konuksever ülkenin vatandaşı olmak
⦁Singapur ve Hong Kong da dahil olmak üzere yaklaşık 120 ülkeye vizesiz seyahat
⦁Minimum vergilendirme - zenginlik, hediye, miras, yabancı gelir veya sermaye kazancı vergisi yok
⦁Dominik'te yaşamak ve çalışmak için tam ikamet hakkı
⦁Çift vatandaşlığa izin verilir
⦁Vatandaşlık verilmeden önce veya sonra Dominika'da ikamet ettirilmesine gerek yoktur
⦁Başvuru süreci gizli tutulur.
Geçmiş ve Yasal Hususlar
Birçok ülke, ülkenin kalkınması için bir araç olarak devletin doğrudan katkısı karşılığında yurttaşlığın kazanılmasına ya da hükümetin onayladığı bir gayrimenkul projesine yatırım yapmasına izin veren programlar benimsemiştir. Dominika'da yatırım vatandaşlığı, Anayasa'nın 101. Bölümü ve Vatandaşlık Yasası'nın 8 ve 20 (1). Maddelerine dayanmaktadır. Hükümete, hükümet tarafından politika kılavuzlarında belirlenen ölçütlere uygun kişilere vatandaşlığın verilmesine izin verilen bir programı işletmesini sağlar.


Dominik Cumhuriyeti vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Dominika'nın vatandaşlık programı, ülkeye ekonomik katkıda bulunmayı veya hükümetin onayladığı bir gayrimenkul projesine yatırım yapmayı gerektiriyor. Buna karşılık, başvuranlara ve ailelerine tam vatandaşlık verilmektedir. Ekonomik katkı, hükümete yapılan doğrudan iade edilemez bir ödeme şekli alır. Vatandaşlığın kazanılması için altı seçenek var:
⦁Tek Başvuru Sahibi:
100.000 ABD Doları tutarında iade edilemez bir yatırım
⦁Aile Başvurusu (Başvuru Sahibi ve Eşi):
İadesi mümkün olmayan 175,000 USD tutarında bir yatırım
⦁Aile Başvurusu (Aday artı 18 yaşın altındaki iki çocuk):
İadesi mümkün olmayan 175,000 USD tutarında bir yatırım
⦁Aile Başvurusu (Aday artı eş ve 18 yaşın altındaki iki çocuk):
Geri ödemesiz, 200.000 ABD Doları tutarında bir yatırım
⦁Aile Başvurusu (Aday artı eş ve 18 yaşın altındaki ikiden fazla çocuk):
18 yaşın altındaki her ilave çocuk için 200.000 ABD Doları ve 50.000 ABD Doları tutarında iade yapılmayan bir yatırım
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Seçeneği
- Her ana başvuru sahibi için hükümetin onayladığı 200.000 USD'lik bir gayrimenkul projesine asgari bir yatırım gerekmektedir. İki veya daha fazla başvuru sahibi, her bir ana başvuru sahibinin yatırıma doğru 200,000 USD'lik minimum yatırıma katkıda bulunması koşuluyla, bir gayrimenkul satın alarak birlikte vatandaşlık başvurusunda bulunabilir.


Dominik Cumhuriyeti'nde yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir Merkezi'ndeki daire (1 yatak odası) 14.776.67 RD $
Apartman (1 yatak odası) merkez dışında 8,552.19 RD $
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 31.830.07 RD $
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 17,164.43 RD $
Şehir Merkezinde Daire Almak İçin Metrekare Fiyat 53.055.56 RD $
Metre Kare başına fiyat Daire merkerz dışında 30.051.12 RD $
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonu) 16.520.20 RD $
İpotek Faiz Oranı Yüzdeler İtibariyle (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 12.24
Nerede Yaşamalı ?
Rahat ve uygun fiyatlı konut ülke genelinde mevcuttur. Başkent Santo Domingo, hizmet, sağlık, kültürel cazibe merkezleri, alışveriş ve modern şehrin her yerine kolay erişime sahip hızlı tempolu bir kent yaşam tarzı sunuyor. Popüler kıyı kentleri arasında Puerto Plata, kuzeyde Sosúa ve Cabrera ve doğuda Samana ve Punta Cana yer alır. Bir çok gurbetçi, kıyı şeridinde bulunan küçük kasabalara yerleşerek, yoğun olarak turist alanlarından uzaklaşmayı tercih ediyor. İç bölgelerde kuzey sahiline yakın Santiago de los Caballeros kenti ve sırasıyla 1,700 ve 3,800 fit yükseklikteki ülkenin merkezinde bulunan Jarabacoa ve Constanza'nın serin dağlık şehirleri yer alıyor.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın